Áramvédő kapcsoló, fi-relé visszakapcsoló

Tele REC visszakapocsló készülék

A tapasztalat azt mutatja, hogy a földzárlatok az esetek 95%-kában tranziens jelenségek. A fi relék lekapcsolása elektromos zaj hatására megszakítja az áramkört. A GE Power Controls moduláris termékkínálatából bemutatjuk a Tele REC visszakapocsló készüléket, amely a leoldást követően 10 másodperc elteltével automatikusan visszakapcsolja az áramvédő kapcsolót. Abban az esetben, ha a hiba továbbra is fennáll, és a fi relé ismét leold, a Tele REC visszakapcsolási ideje megduplázódik, majd a visszakapcsolást megismétli még 5 alkalommal. A Tele REC visszakapcsolót olyan területekre ajánljuk, ahol a villamos energia kimaradása jelentős veszteséget okozhat. Bekötése villanyszerelő ismereteket igényel.
Alkalmazási területek: telekommunikáció, biztonsági rendszerek, közvilágítás, jelzőtáblák, hűtőrendszerek, terepi alkalmazások, családi házak, lakások Budapesten vagy vidéken egyaránt stb.
Bizonyos területeken vagy készülékeknél nem ajánlom a beépítését (pl: jakuzzi).

 

Stop & Go visszakapcsoló automatika
Korunk automatizált világában egyre több lakossági berendezés kíván szünetmentes működést kényelmünk, biztonságunk és villanyszerelési hálózatunk fenntartása érdekében. Gondoljunk az épület-felügyeletre, az időzített locsolókra, a fűtés/hűtésvezérlésre vagy akár a garázsban lévő fagyasztóra, amelyek mindegyike állandó megtáplálást igényel.
A Legrand Stop&Go többek között ezen funkciókhoz kínál villanyszerelési megoldást, hiszen lehetővé teszi a szünetmentes áramellátást rendszertelen hibák (pl: villámcsapás) felmerülésekor is.
A mindössze 2 modul széles készülék hagyományos Legrand kismegszakítóra, áram-védőkapcsolóra, vagy kombinált áram-védőkapcsolóra pattintva, biztosítja az áramellátás automatikus visszakapcsolását nem állandó hibák esetén. A rendszer természetesen teljesen biztonságos, hiszen a visszakapcsolást megelőzően a Stop&Go mikro-impulzusokkal ellenőrzi a hálózatot, és csak akkor avatkozik be, amennyiben a lekapcsolást kiváltó hiba megszűnt. A kényelem és a biztonság további fokozása érdekében a Stop&Go autoteszt változata időszakosan ellenőrzi a rászerelt áramvédő készüléket, és hang- valamint fényjelzéssel hívja fel a figyelmet annak meghibásodására. Felszerelése, beépítése villanyszerelő ismereteket igényel.

Villanyszerelés Budapesten és környékén, kedvező árak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük